DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21491090,11%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SON DAKİKA: Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde Yangın Çıktı

SON DAKİKA: Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde Yangın Çıktı

ABONE OL
12 Ağustos 2024 13:50
SON DAKİKA: Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde Yangın Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SON DAKİKA: Zaporijya Nükleer Santrali’nde Yangın Çıktı

Ukrayna’nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali’nde yangın çıktığı bildirildi. Rusya ve Ukrayna, yangının nedenine dair farklı açıklamalarda bulundu. Rus yetkililer, yangının Ukrayna’nın top atışlarından kaynaklandığını belirtirken, Ukrayna yetkilileri ise bunun bir provokasyon ya da panik oluşturma girişimi olduğunu ifade etti.

Rusya’nın Açıklamaları

Rusya’nın Zaporijya’nın sözde Bölge Valisi Yevgeniy Balitskiy, yangının santralin soğutma sisteminde çıktığını ve 6 ünite soğuk durdurma durumunda olduğunu açıkladı. Balitskiy, radyasyon seviyesinin normal düzeyde olduğunu ve yangın söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Ukrayna’nın Görüşü

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada ise yangının Zaporijya Nükleer Santrali’nin kendisini tehdit etmediği vurgulandı. Nikopol Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Yevhen Yevtushenko, yangının santralin çalışmasını etkilemediğini ve radyasyon seviyelerinin izin verilen normlar içinde olduğunu açıkladı.

Zelensky’nin Açıklamaları

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, yangının Rus işgalciler tarafından çıkarıldığını belirtti ve durumun kontrol altında olduğunu ifade etti. Zelensky, Rusya’nın Zaporijya Nükleer Santrali’ni Ukrayna ve Avrupa’ya karşı şantaj amacıyla kullandığını söyledi.

Avrupa’nın En Büyük Nükleer Santrali

Zaporijya Nükleer Güç Santrali, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olarak biliniyor ve Mart 2022’de Rus güçleri tarafından ele geçirilmişti. Santralin çevresindeki topçu saldırıları, her iki taraf arasında gerilimi artırıyor.

Haber kaynağı:https://www.ensonhaber.com/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r