DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144996-1,48%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Almanya, Rusya’yla Savaşa Hazırlanıyor: Alman Komutandan Tarih Verildi

Almanya, Rusya’yla Savaşa Hazırlanıyor: Alman Komutandan Tarih Verildi

ABONE OL
13 Ağustos 2024 14:53
Almanya, Rusya’yla Savaşa Hazırlanıyor: Alman Komutandan Tarih Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya Rusya’yla Savaşa Hazırlanıyor: Alman Komutan Beş Yıl İçinde Olası Çatışma İçin Tarih Verdi

Alman Silahlı Kuvvetleri’nden Hamburg Eyalet Komutanlığı Lideri Michael Giss, Die Welt Gazetesi’ne verdiği röportajda Almanya’nın önümüzdeki beş yıl içinde büyük çaplı bir askeri çatışmaya hazırlıklı olması gerektiğini açıkladı. Giss, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kapsamlı işgalinin ardından Almanya’nın askeri bütçesini artırdığını ve savunma sanayi kapasitesini geliştirdiğini belirtti.

Giss, “Almanya’da bugün hala dış bir tehdit algısı çok düşük. Ancak Baltık ülkeleri ve Polonya gibi bölgelerde durum oldukça farklı. Bir asker olarak içsel saatim, beş yıl içinde dışarıdan gelebilecek askeri bir tehdide karşı dayanıklı olmamız gerektiğini söylüyor,” dedi.

Almanya, Rusya’nın işgaline yanıt olarak Mart 2023’te NATO ile ortaklaşa ulusal bir askeri hazırlık stratejisi olan Almanya Operasyon Planı’nı hazırlamaya başladı. Giss, bu planın Almanya’nın “beş yıl içinde Rusya tarafından yapılacak konvansiyonel bir saldırıya” hazırlıklı olmasını sağlayacağını belirtti.

Giss, Rusya’nın NATO’ya karşı hibrit bir savaş yürüttüğünü, siber saldırılar, sabotajlar ve dezenformasyon kampanyalarıyla tehdit oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, Almanya’nın askeri teyakkuzda olan ülkeler arasında olduğunu ve ittifakın Rusya ile olası bir savaşa karşı daha iyi hazırlanması gerektiğini ifade etti. Röportajını “Almanya’nın tamamı savaşa hazır hale getirilmeli” şeklinde sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r