DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144835-0,03%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılardan Ülke Değiştirmelerini İstedi

Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılardan Ülke Değiştirmelerini İstedi

ABONE OL
23 Ağustos 2024 16:00
Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılardan Ülke Değiştirmelerini İstedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hollanda, Ukraynalı Sığınmacılardan Başka Ülkeye Gitmelerini İstedi

Hollanda, sığınmacı kabul merkezlerinde yer kalmaması nedeniyle Ukraynalı sığınmacılardan kendilerine başka bir ülke bulmalarını istedi. Utrecht Güvenlik Bölgesi tarafından gönderilen mektupta, “Bu mümkün değilse başka bir ülkede şansınızı denemenizi tavsiye ederiz” ifadeleri dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna Savaşı ve Göçmen Krizi
24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, milyonlarca Ukraynalının ülkesinden ayrılmasına ve Avrupa ülkelerine göç etmesine neden oldu. Hollanda, savaşın başlangıcından itibaren Ukraynalı göçmenlere kapılarını açmıştı, ancak savaşın devam etmesiyle bu yaklaşım değişti.

Hollanda’nın Sığınmacı Krizi
Hollanda, Ukraynalı sığınmacılar için geçici kabul merkezlerinde yer bulmakta zorlanıyor. Sığınma ve Göç Bakanı Marjolein Faber, Hollanda’nın yeni sığınmacı kabul kapasitesinin kalmadığını belirterek “sığınma krizi” ilan ettiklerini duyurdu. Bu açıklama Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından eleştirildi, çünkü AB Komisyonu daha önce, tek taraflı sığınmacı krizi ilan edilmemesi gerektiğini belirtmişti.

Açıklama ve Düzeltme
Bakan Faber, hükümet içinden gelen uyarılar üzerine açıklamasını düzeltti ve yasal olarak bir sığınmacı krizi olmadığını belirtti. Ancak, toplumda böyle bir kaygının bulunduğunu ifade etti.

Gelecek Adımlar
Ukraynalı sığınmacılar için başka ülkelere yönelme tavsiyesi yapılan Hollanda’da, sığınmacıların durumu ve gelecekteki adımlar büyük bir merak konusu olmaya deva

Haber kaynağı:https://www.ensonhaber.com/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r