Özlem Barlok ilk, orta ve lise öğrenimini Manisa’da tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Yirmi altı yılı aşkın süredir İstanbul Barosu’na bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır. Çalışma alanları daha çok Medeni Hukuk, Fikri ve Sınai Haklar, Gayrimenkul, Şirketler, Ceza ve İş Hukuku’dur. Kendisine ait Hukuk Bürosu’nda hizmet vermektedir. Mesleğiyle ilgili çalışma alanlarında çeşitli kurum ve kuruluşlarda konferans ve seminerler vermekte olan Barlok, son olarak 6 Nisan 2022 tarihinde Erenköy Gönüllüleri’nin gerçekleştirdiği organizasyonda CKM’de Avukat M. Fırat Pürselim’le Hukuk Söyleşisi yapmıştır. Ayrıca Noterlik Belgesi sahibidir.
İlkokuldan beri şiir ve öyküler yazan Barlok, 2018’de artık kitap yazmaya karar verince, Erbulak Evi Yazarlık Okulu’na kaydoldu. Üç senelik eğitimi sırasında Hakan Akdoğan, Aslı Perker, Özen Yula, Ayşe Erbulak ve Özden İnal’dan dersler aldı. DK Yayınları’ndan 2019’da basılan “İhanet” ve 2020’de basılan “Affet Beni” kolektif kitaplarında “Yolculuk” ve “Sessiz Patron” isimli öyküleri yayımlandı.
Haziran 2021’de kara mizah türündeki ilk şahsi öykü kitabı “Hayat Baydıysa Seni Böyle Alayım” DK Yayınları’ndan çıktı. Bol kahkaha attırmasının yanı sıra çokça düşündüren kitap hepsi sürpriz sonlu ve son derece akıcı on yedi adet öyküden oluşuyor. Kitabın basın bülteni, arka kapağında kitapla ilgili değerli fikirleri bulunan gazeteci yazar Melih Aşık tarafından kaleme alındı. Arka kapakta ayrıca yazar ve senarist Çetin Büyükakın’ın kitaba yönelik beğenisini ifade eden destekleyici yazısı bulunmaktadır.
Ağustos 2021’de “Kahve Molasında İki Öykü” (Two Stories On A Coffee Break) adlı öykü kitabı, Türkçe ve İngilizce çevirisiyle Artshop Yayıncılık’tan yayımlanarak bu kitapla Uluslararası Kadın Sanat Festivali Feminenartfest 2021’e katıldı. Kitap dünyanın İlk Kadın Kütüphanesi’ne girerek dünya çapında satışa çıktı.
Özlem Barlok, 2022 sonbaharında yapılacak olan Feminenartfest 2022’ye Artshop Yayıncılık tarafından basılacak olan yeni kitabıyla ve Vedat Akdamar ile birlikte festivalin Türk direktörü olarak katılacaktır. Cemal Süreyya Anma Günü gibi pek çok edebiyat ve sanat etkinliğinde moderatörlük görevi üstlenen Barlok, Business Channel Türk TV’de İşkolik programına konuk olmuş daha sonra bu kanala kitabıyla ilgili beş bölümlük program hazırlamıştır. Programa ait bölümler 2022 yılı içinde yayımlanacaktır.
Özlem Barlok, Kirpi Edebiyat ve Düşün Dergisi ile Babil Edebiyat Seçkisi’nin yayın kurulunda olup bu dergilerin sürekli yazarıdır. Yazar arkadaşlarından kurduğu ekibiyle dergilere her sayıda edebi niteliği yüksek öykü ve şiirler kazandırmaktadır. 8 Mart 2022’de “22 Kadın 22 Öykü” isimli kolektif kitapta “Suskunlar Bahçesi” isimli öyküsüyle yer almış, kitap yurt çapında çok sevilerek satış rekoru kırmıştır. Kitabın geliri kadın derneklerine bırakılmıştır.
28 Mayıs 2022’de ise üyesi olduğu Anneler Kulübü ile “Anneliğin Sonsuz Yolculuğu” isimli anı kitabında “Bakıcı Sorunları” isimli yazısıyla konuyla ilgili anılarını anlatarak yeni annelere yol göstermeye çalışmıştır. Kitabın geliri AÇEV’e bağışlanmıştır. 2022 Sonbahar’ında ise Mitolojik Öyküler kolektif kitabında yeni öyküsü basılacaktır. Özlem Barlok diğer yandan ikinci şahsi öykü kitabını yazmaktadır.
Renkli kişiliği ve enerjisiyle dikkat çeken Özlem Barlok, on dokuz ve on bir yaşındaki iki oğluyla yaşamakta, yazdığı öykülerle okurlarını kendi renkli dünyasına davet etmektedir.
MAGAZİN
16 Eylül 2024MAGAZİN
16 Eylül 2024MAGAZİN
16 Eylül 2024MAGAZİN
16 Eylül 2024MAGAZİN
16 Eylül 2024MAGAZİN
16 Eylül 2024MAGAZİN
16 Eylül 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.